Szerző
Reményik Sándor

Reményik Sándor

erdélyi származású költő, akinek verseit 1945 után politikai okokból évtizedekre száműzték a magyar irodalomból

1890. augusztus 30. — 1941. október 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 813 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. november 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Reményik Sándor

Egy hideg arc

Én ittam borát már a hatalomnak,
Amit a lélek ad.
Élveztem magamat
Hegyen, tömeg felett.
A rámszegezett izzó szemeket
Láttam.
Láttam a népet megremegni láztól,
S várni, hogy lelkem bús csipkebokrából
Mikor csap ki a láng?

Tapsolt, zúgott az emberáradat, -
S én hálátlan, ezalatt felfedeztem
Egyetlen arcot, mely hideg maradt.

Reményik Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!