Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 677 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. november 7.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sárosi Árpád

Véres vitorlám

Tűrök bosszútlan, szótlan megadással.
Véres vitorlám ronggyá szakadott.
Amit az Élet jó kedvében igért,
Ma: rom, hamu, bús szürkeség, halott.

Mértföldes út, vagy kurta lét odáig
Hol a Halál vigyorogva nyit kaput?
Biz' nem törődöm. Ugy se visz magával
Egyebet bűnnél, aki oda jut.

Beteg Lázárok árnya száll utánam,
Kiket az Élet bűbája megrontott...
Csak én megyek, utamon diadallal,
Csókkal borítva a vitorla-rongyot.

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!