Szerző
Tóth Ede

Tóth Ede

vándorszínész, költő és színműíró

1844. október 4. — 1876. február 26.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 657 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. október 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Tóth Ede

Húzzad, húzzad...

Húzzad, húzzad keservesen,
Ne erősen, csak csendesen;
Az eleje legyen epe,
Csöndes álom a közepe.

Csak a vége riadjon fel,
Hogy a lelkem támadjon fel;
Búbánatom messze szálljon
S ablaka előtt megálljon.

Kopogtassa fel álmából,
Költse fel puha ágyából,
Titkon lopódzzék szivébe
S mint ő engem, úgy gyötörje.

Húzzad, húzzad keservesen,
Ne erősen, csak csendesen...
Hollót küldtem, nem galambot,
Nem nyitnak annak ablakot!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!