Szerző
Vers

A verset eddig 591 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. szeptember 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Havas István

Közelg az éj

Közelg az éj, hidegre fordult
Az idő, jöjj hát paplanom,
Takarj be! Rokon melegedben
Sorsom' viselve, alhatom.
Takarj be, eleven színed'
Jó látnom, amint rám borul.
A világ ugyis fekete,
A láthatár meg egyre komorul.

A föld ma csapszékben forog,
Sárban és vérben vigyorog.
Földindulása szinte fenevad
S elbujhatok-e egy paplan alatt!?
Altass el, Uram, mégis ez a jó,
Az álom élet, Nirvána-folyó.
Ölén elalszik fáradt gyermeked
S ha akarod, holnap felébredek.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!