Szerző
Czóbel Minka

Czóbel Minka

költőnő

1855. június 8. — 1947. január 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 736 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. július 12.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Czóbel Minka

Üvegházból - temetőről

Kopár temetőben,
Vad éjszaki szélben,
Virágot kerestem
Hideg havas télben.

Fösvények a holtak,
Szegény ez a kertem,
Csak elszáradt dudvát
Zörgő kórót leltem.

Asztalomra tettem
Tarka zöld cserépbe, -
Mellettük ibolyák
Sötét selymes kékje.

Üvegházban nyiltak,
Melegen teleltek
Halvány kóró mellett
De jó helyet leltek. -

Illatos virúlás
Szép csendes enyészet:
Édes szülő anyjuk
Az egy, nagy, természet.

Czóbel Minka aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!