Szerző
Bárd Miklós

Bárd Miklós

születési nevén Kozma Ferenc, költő

1857. február 26. — 1937. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 761 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. május 1.

Megosztás

Címkék

Bárd Miklós

Gond

Gond, te bujkálsz! Úgy megszoktalak,
Bár rút legény vagy, kelletlen alak,
Hogy ily nap, mely mindent derűbe vont,
Kereslek szerte: hol vagy szürke gond?
Megyek: te nem jössz: ülök: nincs sehol;
Könyvet ütök fel: te nem olvasol -
Nem ülsz szorosan a lovas megett,
Nem osztod dél- és estebédemet.
Gond, ne bujkálj! jöjj elé legott!
Házibarátul jobb a megszokott.
S amíg te itt vagy, egyéb jó hiján,
A házba nem tör véred, a zsivány.
Vén cimbora, hát ne várj új hivást -
A gond ha bujkál, félem a csapást.

Bárd Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!