Szerző
Csepreghy Ferenc

Csepreghy Ferenc

író és költő

1842. augusztus 15. — 1880. február 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 699 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. április 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Csepreghy Ferenc

A rovás

"Kimozdult a kapufélfa, Bandi te!
Mi vágta föl a porondot körüle?"
- Csikós legény volt ide át,
Az kötötte hozzá lovát
Gazd'uram!

"Nagy híja van a hordónak, Bandi te!
Ki itta meg, ki mulatott ide be?"
- Csikós legény hajnal óta,
Amit ivott föl van róva
Gazd'uram!

"Hallod-e te Bandi szolgám, jer ide,
Hát ami még egyéb történt, róttad-e?"
- Minek rónám, hejh a csikós
Nem maradt a csókkal adós
Gazd'uram!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!