Szerző
Greguss Ágost

Greguss Ágost

tanár, esztéta és költő

1825. április 27. — 1882. december 13.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1931 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. április 29.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Greguss Ágost

Az élet kertje

Egy rózsás kertben - életünk ilyen kert -
Sétálni láttam tíz szál úri embert.
Hangzott panasz kilencnek ajakárul:
"Beh kár, hogy a rózsához tüske járul!"
Egyetlen egy volt így elmélkedő:
"- Beh jó, hogy tüske közzűl rózsa nő!"

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!