Szerző
Beöthy Zsigmond

Beöthy Zsigmond

költő, író, bíró és jogtudós

1819. február 17. — 1896. január 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 812 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. április 29.

Megosztás

Címkék

Beöthy Zsigmond

Bordal

Kancsóra, fiúk mind! bort igyatok!
Borban van igaz szerelem,
Mely szíved erén is átlobog, ég,
S láng ömlik el a kebelen.
Rajta, igyál hát,
S űzd a borút!
Kába, ki önként
Szerzi a bút.

Kancsót ide, bajtárs! A ki gyaláz
Bennünket, a bor fiait:
Nem tudja, miképen bor csak a tűz,
S tűz edzheti csak karait.
Rajta, igyál hát!
S a ki nevet,
Mondd neki: borral
Toldd meg eszed!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!