Szerző
Lisznyai Damó Kálmán

Lisznyai Damó Kálmán

költő

1823. október 13. — 1863. február 12.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 791 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. április 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Lisznyai Damó Kálmán

A Matóczky udvarában

A Matóczky udvarában
Nagy természet van a lányban,
De mi haszna, ha nem szeret,
Ha mást szeret, nem engemet.

Imádkoztam istenemnek,
Adna nyugtot már szivemnek;
Azt felelte: nem tehetem.
Hatalmasabb a szerelem!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!