Szerző
Czóbel Minka

Czóbel Minka

költőnő

1855. június 8. — 1947. január 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1363 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. április 23.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Czóbel Minka

Ultima ratio

Hogy mért hervadnak a virágok? -
Ne kivánj többet, mint egy álmot,
Az álom élet édessége:
A boldogság, a csend, a béke.

Hogy mért magányos minden lélek? -
Szived álmát ki érthetné meg!...
Mit láthatnál az izzó napban???
Örök, szent, a változhatatlan.

Szellőre megmozdúl a lég is. -
Te élsz, s boldog vagy még is, még is,
Hisz' elkisér fanyar magányba
Lelked átlátszó, fehér álma.

Czóbel Minka aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!