Szerző
Czóbel Minka

Czóbel Minka

költőnő

1855. június 8. — 1947. január 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 807 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. április 4.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Czóbel Minka

Virág-hullás

Ha illatos nyár tova lebben,
Ősz tisztje, hogy virágot szedjen,
Ki kérdi, a selymes mezőt
Hány díszíté? - Később, előbb
Elhal mind, mind; majd jő a tél,
Kegyetlen-jó, hideg, fehér.
Elnémul élet, gondolat
A fehér szemfedél alatt.
S mit lázasan keresni véltünk,
Mit vártunk, óhajtánk, reméltünk,
A boldogság, a nyugalom
Ki tudja tán?...
Ott van a túlsó oldalon?

Czóbel Minka aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!