Szerző

Palágyi Lajos

költő és tanítóképzőintézeti tanár

1866. április 15. — 1933. március 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1502 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. április 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Palágyi Lajos

Livia

Én néma lányom, titokzatos szépem,
Bús idegen a többi lány között,
Magányos hattyú elzárt tó vizében,
Bűvös dal, melynek szárnya megtörött,
Fénylő szivárvány könnyek özönében,
Hallgatag tündér, földre száműzött:
Te vagy utolsó, síró reménységem,
A végső bánat, amely ide köt.

Palágyi Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!