Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2808 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. január 26.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Benedek Elek

Marci muzsikál

Ül a mama székibe,
Áll Marcika elibe,
Másnak nem is hegedül,
Csak mamának egyedül,
Cini, cini, duru, duru!

Cini, cini, muzsika,
Húzzad, húzzad, Marcika,
Told a vonót fölfelé,
Most meg húzzad lefelé,
Cini, cini, duru, duru!

Istenem, de szépen szól!
S csak abból a négy húrból!
Húzzad tovább, Marcikám,
Nem húzza így a cigány,
Cini, cini, duru, duru!

Cini, cini, duru, patt!
Mind a négy húr elszakadt!
Nem szól már a muzsika,
Hiába húzod, Marcika!
Se nem cini, se nem duru!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!