Szerző
Sárosi Gyula

Sárosi Gyula

teljes nevén Pókai Sárosi Gyula Lajos, költő

1816. február 12. — 1861. november 16.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1033 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2017. december 7.

Megosztás

Címkék

Sárosi Gyula

Nagy Bella emlékkönyvébe

Mi egy szép arc, ha nincs bája?
Mi az ég, ha rám nem kékűl?
A tavasz, ha nincs rózsája,
S a madárka, szárnya nélkűl?

Mi a kagyló, ha nincs gyöngye
S nem ragyoghat drága ékűl?
Az öröm, ha nincsen könye?
S az aranyhal, gyöngytó nélkűl?

Mi a szív, ha nem doboghat:
De magával kinem békűl?
Mi a láng, ha nem loboghat?
Mi az ajk, sohajtás nélkűl?

Az, mi nap nélkül a világ.
S az - hogy im kimondjam végűl; -
Mi egy angyal a mennyország -
S te volnál, szerelem nélkűl!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!