Szerző

Jékey Aladár

költő és műfordító

1846. január 7. — 1919. október 10.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 904 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2017. november 28.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Jékey Aladár

A műhelyben

A Múzsa jön. Enyelgve súgja:
Jövel szent berkeimbe, várlak.
Repülnék s ez a durva gép, ah!
Legyötri lelkemről a szárnyat.
Agyamban itt, gond fellegében,
Elvillanó fényröppenések....
Zördül a gép: vigyázz ügyetlen,
No nézz a légbe! Tartsd a féket!

Aztán sokára, valahára,
Lejár a lomha gyári óra.
Hamar e szürke, tompa légből
Szabad mezőkre, hűs bokorba.
S szabad mezőn, a hűs bokorban
Mi bánt? Egy pók. Eszményi hálón
Gyilkol egy csilla kis bogárkát.
Szegény bogárka: színes álmom!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!