Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2976 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2017. szeptember 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (3)

Benedek Elek

Üzenet

Szállj, kis hajóm, szállj,
Szerencsével járj.
Fel a légbe, fel az égbe,
Angyalkáknak seregébe.
Szállj, szállj, meg se állj.
Köszöntsed az angyalkákat,
Fiúcskákat, leánykákat;
Keresd meg a testvérkémet,
Add átal a levélkémet,
Éjjel-nappal mind ezt írtam.
Könnyeimmel tele sírtam.
Mondd meg neki, azt üzenem:
Soha, soha nem feledem!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


bylus

2018. május 3. 17:12

ebből már szerintem dal is született