Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1574 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2017. szeptember 5.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Benedek Elek

Huszár János

Mikor Kossuth azt üzente,
Hogy a regement hiányos,
Kardját jó élesre fente
Kisbaconi Huszár János.

Volt szép ifjú felesége,
Gyermeke is kettő-három,
Nem maradott otthon mégse.
Isten veled, édes párom!

Kardot, puskát, csákót, dolmányt,
A lovat is maga vette,
A hazától semmit sem várt,
S száz csatán harcolt érette.

Ha megvágták, föl se vette,
Adós sohasem maradott.
Csak annyit szólt: szedte-vette!
S a német fűbe harapott.

Ahol ő járt, az ellenség,
Hej, lett ám szörnyen hiányos!
Miért neved dicsértessék,
Kisbaconi Huszár János!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


bylus

2018. május 3. 17:15

remény és hit boszantó akkkor még katonának át a dolga