Szerző

Pásztor Árpád

író, újságíró és műfordító

1877. április 12. — 1940. október 26.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 923 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. április 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Pásztor Árpád

Ocsi csornia

Egy orosz dalra...

Fekete, égő, sugaras szemek,
Maradjatok hát, ne gyötörjetek!
Ne rohanjatok együtt már velem
Rétségeken, messzi földrészeken...
Maradjatok hát, ne gyötörjetek,
Ocsi csornia, - fekete szemek!

Fekete, égő, sugaras szemek,
Az erdő közt mért látlak bennetek?
A húnyó nap bús, vérpiros tüzén,
Arany habon mért ragyogtok felém?
Maradjatok hát, ne gyötörjetek,
Ocsi zsgucia, - lángoló szemek!

Fekete, égő, sugaras szemek,
Minden virágból, oh! ne intsetek...
Minden dalból, oh! ne ti csengjetek,
Feledjelek hát végre bennetek...
Üldözzetek csak, jaj! gyötörjetek,
Ocsi jasznija, - kegyetlen szemek!

Nyugat, 1911/8. szám

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!