Szerző
Batsányi János

Batsányi János

magyar költő

1763. május 9. — 1845. május 12.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 810 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. március 26.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Batsányi János

Mozart Varázsfuvolájából

A szóló s egy pap
Kettős.

"Ne hajts az asszonyok szavára" -
Legfőbb törvényt itt ez tegyen!
Intvén sok bölcs s nagy ember kára,
Bölcsebb hogy más s nagyobb legyen: -
Elhagyva esdeklett az égre;
De bármint sírt, bármit teve,
Hűsége várt jutalma végre
Kínos halál s szégyen leve!

1795.

Batsányi János aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!