Szerző

Samarjay Károly

jogász, ügyvéd, költő és királyi tanácsos

1821. április 6. — 1894. április 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 911 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. január 5.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Samarjay Károly

Emlékezet

Itt rebegett oly
Édesen ajka,
Bús szemem itten
Csünghete rajta
Hónapokig.

Szende szemének
Tűzsugarában
Olvada lelkem,
S szép mosolyában
Veszni tudék.

Hajh! de azóta
Elhagya minden,
Csak magam űlök
E gyepen itten
Némabusan.

A csalogány eljött
a tavasszal
Kérdeze zengő,
Árva panasszal
"Hol van a lány?

Hol van a lány, ki
Véled enyelgett?
Néha kilestem
Éji szerelmed
E lugoson.

Hol van a lány, ki
Évek előtt itt
Fürteiden át
Gyönge virágait
Játszva füzé?

Hol van a lány, kit
Csókba fürösztél,
Míg örömedben
Úszva könyeztél,
Hol van a lány?"

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!