Szerző
Radnóti Miklós

Radnóti Miklós

születési nevén Glatter Miklós, költő és középiskolai tanár

1909. május 5. — 1944. november 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2571 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. január 2.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (4)

Radnóti Miklós

Gyerekkor

Már mozdulatlanul lapult az indián,
de izgalom szaladt még sziszegve fönt a fán
s a szél forgatta még a puskaporszagot.
Egy megrémült levélen két vércsöpp csillogott,
s a törzsön szédelegve tornázott egy bogár.
Rézbőrü volt az alkony. És hősi a halál.

1944. január 25.

Radnóti Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


mizsi

2015. január 6. 18:33

Húúú, de szeretem ezt a verset!