Szerző

Sziráky Dénes Sándor

eredeti nevén Perl Sándor, ügyvéd és költő

1905. — 1943.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1304 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. december 19.

Megosztás

Címkék

Sziráky Dénes Sándor

A megismétlődött teremtés

Amikor elzakatolt feletted az űzős napi robot,
gondolsz-e rá, ki volt az,
aki a fáradtság után izmodba új erőt lopott?

Azt hiszed, mert véresre serkedt a tenyered
a kemény kaszanyéltől,
hogy te termeled az éheseknek a kenyeret?

Amikor kézben tartod a kenyered karéját,
nem csodálkozol, mért történt,
hogy a vetés fűlándzsái átszúrták a föld héját?

Nem zengte át idegszálaidat a hír a
megismétlődött teremtésről:
egy magház meghasadt, s felemelte fejét a rózsaszín csíra.

Amikor kiújul fölötted az űzős napi robot,
gondolsz-e reá, miért van az,
hogy az Ismeretlen elhalt izmodba új mozdulást hozott?...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!