Szerző
Darmay Viktor

Darmay Viktor

eredeti nevén Viczmándy Győző, költő és író

1850. december 2. — 1878. március 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 916 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. november 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Darmay Viktor

Nem is volt az

Nem is volt az szerelem tán,
Játék, játék volt csupán,
Fényes mezőn, árnyas berken
Ezüst pillangó után.

Ezüst pille könnyű szárnyát
Elragadta játszi szél:
"Halld, az erdők mit susognak,
Halld, a lomb is mit beszél."

Lombos erdőn alvó visszhang:
"Legyünk itt égy keveset."
S édes dallal költögetnünk
Azt, oly igen jól esett.

És virágok nyíltak széjjel,
Illatontó ligeten:
"Jer! kössünk egy emlék-fűzért,
Hű cserébe, édesem."

S elbolyongtunk oly soká — ah!
Mért nem maradék veled?
Irigy homály eltakarta
Mindörökre képedet.

Engem egy rózsa bűvölt el,
Téged tán egy liliom;
Ösmertelek? ösmertél-e?
Régen volt az, nem tudom.

Nem is volt az szerelem tán,
Játék, játék volt csupán,
Fényes mezőn, árnyas berken
Ezüst pillangó után.

Darmay Viktor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!