Szerző
Endrődi Sándor

Endrődi Sándor

költő és író

1850. január 16. — 1920. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 784 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. november 15.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Endrődi Sándor

A majthényi róna...

A majthényi róna
Mintha végtől-végig
Gyászba borult volna...
Zászlóit a tábor
Szomorún lehajtja,
Lehanyatlik a nap,
A dicsőség napja.
Nem is lesz már annak
Soha virradatja!
Soha virradatja!

Hej, dicső Rákóczi!
Hej, vitéz Bercsényi!
Kurucok vezéri!
Hej, Ocskay, Pekry,
Bottyán, Bezerédy!
Hiába kiáltunk,
Folyamodunk hozzád:
Hallgatsz már, hallgatsz már
Szegény Magyarország,
Szegény Magyarország.

Csillagok, csillagok,
Utat mutassatok:
Hová, merre tartsunk,
Merre bujdokoljunk
A fekete gyászból?
A világ mely táján
Verődik táborrá
Az a régi tábor?...
- Hej, Károlyi Sándor,
Hej, Károlyi Sándor!

Endrődi Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!