Szerző
Bárd Miklós

Bárd Miklós

születési nevén Kozma Ferenc, költő

1857. február 26. — 1937. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1058 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. szeptember 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Bárd Miklós

Túl minden más lesz

Túl minden más lesz... Ott a nap
Váltig delel és nincsen alkonyat;
Ott minden, ami fényesség: örök,
Az aljban nem húznak ködök,
Ott nem tudják, hogy mi a vétek,
Nem sülnek ki a füves rétek,
Nem sápad meg az erdők koszorúja;
Virágos ott az élet útja,
Mert nem tapossák búbeteg,
Bűnterhes fáradt emberek,
Ott minden más lesz...
Magam is.
Egy lendület, mely oda visz
S már fénybe' fürdöm - nincsen árnyam,
Határtalan a szárnyalásom,
A gondolataim harmóniák. -
Oh milyen biztató világ
A másvilág, az eljövendő!
Ott minden egy hang tisztán zengő,
Ott nincs teher s a boldog lelkek
Mig álmatag körül lebegnek,
Én tündöklöm majd, s vonzok, mint a mágnes...
Ott minden más lesz.

1932.

Bárd Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!