Szerző
Endrődi Sándor

Endrődi Sándor

költő és író

1850. január 16. — 1920. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 802 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. augusztus 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Endrődi Sándor

Ez igy fog menni...

Ez így fog menni még nagyon sokáig;
Még nem jött el a teljes őrület.
Az ember egyre rosszabb, vakmerőbb lesz.
S szívében mindig istentelenebb.

Rohan a pusztulás vad paripáján
Örvény és boldogtalanság felé;
A régi romlást újakkal tetézi,
Ahelyett, hogy már megeléglené.

Mindjobban elfordul az égiektől
S mind több és több hamis bálványt imád;
Alig érdekli más mint egy-egy érdek,
Föllángolása hitvány kapzsiság.

Magára öltve műveltség palástját
Gyilkolja egymást irgalmatlanul;
A szeretet s az igazság könyvéből
Csak újabb galádságokat tanul.

Ez így fog menni még nagyon sokáig;
Ekként halad az ember mind tovább:
S ha néha oltalmazza is a gyöngét,
Jogul egyet vall: az erős jogát.

Erősködik a földi boldogságért
S útján váltig csak kárhozathoz ér, -
Míg egyszer majd megborzad önmagától
S Istenhez bűnbánóan visszatér.

Endrődi Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!