Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1293 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 25.

Megosztás

Címkék

Tóth Kálmán

Betyárdal

Csaplárosné piros virág,
Egy csattanás nem a világ,
Csókoljon meg, ha szive jó,
Áldja meg a mindenható.

Részegitse meg a betyárt,
Kinek a kend bora nem árt,
Csaplárosné, piros rózsa,
Részegitsen meg a csókja.

Azután meg, hát azután...
Kevés lenne a csók csupán,
Vegyen föl a kebelére,
Ugy sincs senkim, ugy rám férne.

Tudom tüzes a kebele,
Parázszsal van színig tele -
Ha pokol is, isten bizony
Nem bánom, ha elkárhozom!

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!