Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1093 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Tóth Kálmán

Katangkóró...

Katangkóró tévedezget az uton...
Mért is élek voltaképen, nem tudom,
Katang élte a czéltalan bolyongás,
Az én egész életem is semmi más.

Azt se tudom: szeretek-e, avagy nem?
Hej nehéz volt az utósó szerelem,
Nagy sérelmek, bántódások két sora:
E közt jártam, mint vesszőzött katona.

Azután meg... azután a barátság,
No még ennek érzem csak az áldását,
Szivet adtam, szeretetet kináltam,
S szív helyett csak kigyófészket találtam.

A haza is hej oda van czudarul,
Vérbe nem fult, most meg tán a sárba ful,
Van is, nincs is - tengődés az élete,
Meghalni se lehet talán érette!

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!