Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2903 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 18.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Benedek Elek

Szaladj, csikó!

Hinta, hinta, hintóba,
Jere Marci Brassóba.
Ez aztán a nagy város,
Hétfaluval határos.

Mit csinálunk Brassóba?
Ostort veszünk a bótba!
Hát az ostor mire jó?
Attól szalad a csikó.

Miért szaladjon a csikó?
Mert vár otthon Anikó.
Hát ő neki mit viszünk?
Neki szép babát veszünk.

Van már ostor, van baba,
Kifizette az apa.
Szaladj, szaladj, kis csikó,
Hogy örül majd Anikó!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!