Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1933 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. június 13.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Sárosi Árpád

Az erdőben

A lába nyomába
Időtlen időktől.
Hiába, hiába.
Tavaszi mezőkön,
Őszi erdők felett
Csak suhant. Az élet.
- Rám találsz, meglehet.
Ősidők igéje,
Vágyak csipke bokra.
Megsirattál erdő,
Mint az anyám szokta.

Velem van. Az élet.
Uttalan utakon
Bús nyaramba tévedt.
Az én bús nyaramba,
Az ő tavaszával...
Suhanunk, suhanunk
Örvényeken átal.
Az erdő békéje
Jóság minden bokra:
Megáldanak minket,
Ahogy anyánk szokta.

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!