Szerző
Ady Endre

Ady Endre

teljes nevén Ady András Endre, költő és újságíró

1877. november 22. — 1919. január 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2946 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. június 11.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (7)

Ady Endre

A ló kérdez

Lovamra patkót senki nem veret,
Be szerencse, hogy senki sem szeret:
Kocogok, lógok követlen úton
S hogy merre megyek, nem nagyon tudom.

S a rossz úton, mert minden ellovan,
Felüti néha fejét a lovam
És megkérdi, míg szép feje kigyúl:
Hát mi lesz ebből, tekintetes úr?

Ady Endre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


amalina

2014. június 11. 16:23

Jé! Most fedeztem fel legkedvesebb Ady-versemet. Hogy ezt miért nem tanítják?