Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1275 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 31.

Megosztás

Címkék

Sárosi Árpád

A názárethi

Kerestek engem, nem mint Getsemanban,
Kínok percén a részeg zsoldosok.
Kerestek, hívtok, sebtől roskadozva.
Tegnap lator, ma Istentek vagyok.

Kerestek engem, csúf halál keresztjén,
A szikla-sirban. Bűnbánó sereg.
Buja szátokban imádságra váltak
A káromló, tivornya énekek.

Én bevetettem a világok földjét,
Vérem táplálta az égi magot.
A Moloch-táncán ti letiportátok:
A pusztulás, vész, sátán aratott.

Vegyétek írul vérző testetekre,
Alázat jelét: fehér gyolcsomat.
Hulljon síromba könnyeitek árán:
Harag, gyűlölség, bűnös indulat.

És elkövetkezik az én időm is.
Világok földjét ujra bevetem.
Örvendezni fog a népek sokasága:
A béke-kenyerét, ha megszegem.

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!