Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2422 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 29.

Megosztás

Címkék

Sárosi Árpád

Arany gyümölcsök

Azt hittem, eljő majd a gazdag ősz,
Arany gyümölcsök ideje.
S a reménységnek büvös kosara
Irigyelt kinccsel lesz tele.

Az ifjuság buja vetései
Biztattak: jön az aratás!
Szegény vagyok, mint tavasz elején,
Nem is tudom, ki a hibás?

A reménységnek elnyütt kosarát,
Talán, már el is dobhatom...
Hisz még enyém a kincses égi bolt,
Akad még egy-két vig dalom.

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!