Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 950 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Benedek Elek

A kismama altatódala

Hess el, hess el, pillangócska,
Alszik már Anikócska,
Szállj, szállj messzire,
Épp a világ végire!
Szállj, szállj
Meg se állj,
Aztán szépen jere vissza
Vissza, vissza.
Míg az álmát kialussza
Jókedvűen ha felébred
Pillangócska játszik véled,
Játszik édesen,
Játszik kedvesen,
Csicsin, kedvesem!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!