Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1733 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 28.

Megosztás

Címkék

Sárosi Árpád

A magvető

Két gladiátor, élet és halál
Birokra feszül a mezők felett.
Az ember vet, csak vet.

Az Isten-kéz a szivébe talál,
Zsoltáros ének szárnyat tereget:
Adj Uram kenyeret.

A mag: a béke, áldás, nyugalom,
Ha boronája dolgos szeretet,
Az ember vet, csak vet.

Pusztitó tüzek meddő ugaron.
Két gladiátor halk mezők felett
És Ábel vet, csak vet.

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!