Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1182 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 24.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sárosi Árpád

Keltsétek életre

Mi mind ott voltunk: sorsos testvérek,
Mikor a vér- és könnytengeren keresztűl
A halott kedvet hozta a hajó:
Megölték, ahogy az élet igéit
Hirdette, vidáman és félelem nélkül:
És eltemették. Évek, emberek, szörnyüségek.
Hiába várnók visszatérni:
Célnak, erőnek, ajándéknak?
Adjátok vissza a búsak barátját
Zsoltárosai, a fordult Időnek.
A toll varázsát csodának adta Isten:
Keltsétek életre a Kedvet,
A világnak uj evangéliumát.

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!