Szerző

Samarjay Károly

jogász, ügyvéd, költő és királyi tanácsos

1821. április 6. — 1894. április 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1795 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 21.

Megosztás

Címkék

Samarjay Károly

Heraldika

Az ősi címerek ezüst
S aranytól fényesek,
Reájok az őszült apák
Gőggel tekintenek.

A vizsga történettudós
Sok szép titkot lel ott,
A temészetbuvár is lel
Sok ritka állatot.

Medvét, ökröt, disznót, lovat,
Gólyát, saskeselyűt;
Csak egy fajt nem találhat, az
Ismert hosszú fülűt.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!