Szerző
Ady Endre

Ady Endre

teljes nevén Ady András Endre, költő és újságíró

1877. november 22. — 1919. január 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2760 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 21.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Ady Endre

Az én magyarságom

Az én magyarságom
Mindennél keserűbb,
Mindennél igazabb.

Az én magyarságom
Véres és fekete,
Véres és szomorú.

Az én magyarságom
Büszke felleg-orom,
Büszke, nagy sirató.

Az én magyarságom:
Nincs ilyen átkozott,
Nincs ilyen igazi.

Ady Endre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!