Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2814 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 20.

Megosztás

Címkék

Benedek Elek

Jőnek a fecskék

Jőnek már a fecskék, hazafelé jőnek,
Szebbre fordulását érzik az időnek.
Erdőkön, mezőkön, tengeren által,
Vidám csicsergéssel fecskecsapat szárnyal.

Isten madárkái! Ó jertek, ó jertek!
Levél- s virágdíszben várnak már a kertek.
Csöndes eresz alá a nap bekandikál,
Rakhattok már fészket meleg sugarinál.

Ó jertek, ó jertek, régen várunk rátok,
Itt van, itt, minálunk, igazi hazátok.
Biztos menedéket ád az ereszalja,
Csicsergéseteket nincs aki sokallja.

Ó jertek, ó jertek, a tavasz már itt van,
Fütyöl a rigó az ébredő csalitban.
Zöldül erdő, mező, zöldülnek a kertek,
Isten madárkái, ó jertek, ó jertek!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!