Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1395 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Benedek Elek

Az utcáról

Két kis kakas nagy hangosan,
Perlekedett haragosan.
Addig s addig perlekedtek,
Hogy egymás fejének estek.

- Enyém itten ez a szemét,
Kikaparom a kend szemét!
Szólt az egyik, a más vissza
S verték egymást összevissza.

Szerencse, hogy Sára néne
Söpörgetni arra méne:
Kakasokat széjjelverte,
S a szemetet elseperte.

Véres viadalnak vége,
Kakasok közt szent a béke,
De jaj most a szegény lónak,
Szemetes kocsit hordónak!

Tele a kocsi szeméttel,
Egy ló maga hogy vinné el!
Üti, veri a gazdája,
Szegény lovat ki nem szánja.

Hej, gondolja a ló mostan,
Amikor még csikó voltam,
Bezzeg nem vertek lapáttal,
De etettek cukorkával!

Bácsi, bácsi, ha van lelke,
Többet a lovát ne verje.
Felérhetné az eszivel,
Sokat még a ló sem bír el.

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!