Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1640 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Pósa Lajos

Balog partján...

Balog partján van egy falu,
Abba van egy arany kapu.
Arany kapu, gyöngypalota...
Vágyik az én szivem oda.

Áldd meg isten azt a falut,
A ragyogó arany kaput,
Arany kaput, gyöngypalotát...
Áldd meg isten a lakosát!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!