Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2527 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 18.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Zajzoni Rab István

Ilkának

Álmaim tündére,
Kedves angyalom,
Lelked szép egére
Röpül fel dalom.

Gyors madár képzelmem,
Ajkán dal honol,
Dalban a szerelmem
Hozzád vándorol.

Nyisd meg hű lelkednek
Bűbájos egét,
Zengjem ott éltednek
Édes örömét.

Ha megnyitod, Ilka,
Ha szeretsz hiven,
Lelked örök rabja
Én lelkem leszen.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!