Szerző
Tompa Mihály

Tompa Mihály

a népi-nemzeti irodalmi irányzat egyik legjelentősebb költője és református lelkész

1817. szeptember 28. — 1868. július 30.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1331 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 16.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Tompa Mihály

Sárgultan áll...

Sárgultan áll az őszi föld,
De felpiroslik itt-amott;
Vér-e az, vagy szines haraszt,
Melyet szív vagy fa hullatott?

Halovány hó, szakadj... szakadj...!
Akár vér az, akár haraszt:
- A te szined vigasztalóbb! -
Fehér szinnel temesd be azt!

Tompa Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!