Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1399 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 16.

Megosztás

Címkék

Pósa Lajos

Féltett kincs

Búbánatos özvegyasszony
Sir a szoba szögletében -
Dobra ütik kis holmiját
A rideg törvény nevében.

Kis leánya, bár szepeg is,
Könyörg összekulcsolt kézzel,
Hogyha mindent elvisznek is,
Csak bábuját ne vigyék el!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!