Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1431 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 16.

Megosztás

Címkék

Benedek Elek

Zsuzsika és nyuszika

Hol voltál kis nyuszika?
Kint a mezőn, Zsuzsika.
S mit tettél ott barátom?
Néztem: van-e mit rágnom.
S találtál-e valamit?
Találtam hát, azt, amit.
Mi az a mi, nyuszika?
Egy kis zöldség, Zsuzsika.
Hát káposzta nincsen még?
Hej, nincs az már milyen rég!

Na ne búsulj, nyuszikám!
Adsz tán ennem, Zsuzsikám?
Hogyne adnék, barátom!
Addsza hát na, hadd látom.
Gyere csak a szobába.
Nincs ott zöldség, hiába!
Zöldség nincs, de van egyéb.
Ugyan mi lehetne még?
Hát tejecske, nyuszika.
Gyerünk, gyerünk, Zsuzsika!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!