Szerző

Sáfáry László

költő

1910. november 16. — 1943. január

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1405 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 15.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sáfáry László

Csillagok

Messze van tőlem paplanos ágyad,
hozzám simul a tiszta föld.
Az erdő ezer hangon szólítgat engem,
s az arcomat érinti egy-egy denevér.
A hegyeken őrtüzek lobognak,
egész éjszakán át égnek,
én is egész éjszakán át ébren vagyok.
Az éjszaka tiszta és telve van csillagokkal,
nem tudom elfeledni a szemedet.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!