Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1841 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Zajzoni Rab István

Nincsen életemben...

Nincsen életemben
Egyéb paripámnál,
Nincsen hű szivemben
Egyéb kis rózsámnál.

Barna paripámot
Eladom jó áron,
Kedves kis rózsámot
Elveszem a nyáron.

Kedves kis rózsámnak
Nincsen szép ruhája,
Árát paripámnak
Mind elköltöm rája.

Veszek pántlikákot,
Sok pirosat, zöldet,
Fényes gyolcsruhákot
S keskeny szántó földet.

E csekély vagyonnal
Kettecskén megélünk,
Később szorgalommal
Többet is remélünk.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!