Szerző

Sükei Károly

költő, újságíró, műfordító, a márciusi ifjak egyike

1823. szeptember 16. — 1854. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1968 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 14.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Sükei Károly

Minden ágon, minden bokron...

Minden ágon, minden bokron
A' csalogány énekel...
Szerelem édes álmában
Boldog az ifju kebel.

Jön az ősz... a' csalogánynak
Elzavarja dalait...
Mint az élet, mint az élet
A' szerelem álmait!

Jön az ősz... a' vándor fecske
Melegebb hazába száll...
A' szív, melynek fáj az élet
Édes ábrándot talál.

Szép a' fecske más hazája,
Nem borong el ott a' fény...
Szép az ábrándok világa,
Örökzöld ott a' remény.

Egy tavaszból más tavaszba
Száll a' fecske boldogan...
Mint reményről, szép emlékre
A' szív ábrándjaiban.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!