Szerző

Sükei Károly

költő, újságíró, műfordító, a márciusi ifjak egyike

1823. szeptember 16. — 1854. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1407 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sükei Károly

Nekem nem kell a' valóság...

Nekem nem kell a' valóság: -
Virágit ábrándjaimnak
Megöntözöm könnyeimmel,
Hogy számodra viruljanak.

Ó! tudom, te eljösz hozzám,
Midőn fájni fog az élet...
Elfogadlak meghajolva,
Mintegy megfeszített szentet;

És feltüzöm áhitattal,
Ábrándjaimnak virágát
Fájó szived keresztjére -
Mint egy halvány passiflorát.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!